nye forældre

Foto credits: Pixizoo.dk.

5 tegn på at du er klar til at få børn

Man kan på internettet søge sig frem til hvad som helst. Det betyder også, at rigtig mange laver den søgning, der hedder ”er jeg klar til at få børn?”. Dette er mere eller mindre et umuligt spørgsmål at besvare.

Alligevel findes der et utal af artikler, quizzer mv. der mener, at de har svaret på, hvorvidt man er klar til at få børn eller ej.

Sandheden er, at disse sider ikke kan give dig svaret. Rigtig mange ved ikke, at de er klar til at få et barn, før den dag hvor de for første gang ligger med en lille nyfødt i armene.

I denne artikel giver vi dig alligevel fem tegn, der kan pejle dig i den rigtige retning.

1. Du er villig til at ofre dig for andre end dig selv

Det første, du bør overveje, er, om du er villig til at ofre dig for andre end dig selv.

Det kan lyde banalt, men faktisk er der mange, der ikke er klar til at gøre noget for andre, selvom den pågældende person har brug for det.

Du skal være villig til at gøre noget for andre, også selvom det er noget, som du ikke vil bryde dig om.

Med et barn kommer der mange ting, som du bliver nødt til at gøre, selvom du ikke bryder dig om det, og det er derfor en af de helt konkrete ting, som du skal gøre klart for dig selv.

2. Du har kapacitet til at elske

Det kan umiddelbart lyde fjollet, men faktisk er det helt utrolig vigtigt, at du gør op med dig selv, hvorvidt du har kapacitet til at elske.

Ikke alle har haft en opvækst eller et liv, hvor de er blevet mødt med kærlighed, og det kan bygge nogle forsvarsmure, der gør det svært for dem at elske.

Du bliver nødt til at være ærlig på dette punkt, for du må ikke tro, at et barn kan udfylde det tomrum, du føler, eller at det kan lære dig at elske.

Et barn kan først lære dig at elske, hvis du åbner op for muligheden for at elske.

3. Du kan tage ansvar

En tredje vigtig ting er, at du kan finde ud af at tage et ansvar. Et barn er et utrolig stort ansvar, og den byrde skal du være klar til at bære.

Tegn på at du er en ansvarsfuld person, der kan finde ud af at tage vare på dig selv, er blandt andet, at du ikke har problemer med at leve selv, du passer dit job, og du lever op til de små forventninger, som omgivelserne sætter til dig.

Desuden ved du også, hvordan du mentalt tager hånd om dig selv, og hvordan du omgås ordentligt med andre mennesker.

4. Du er villig til at gå igennem forandringer

Noget af det vigtigste er, at du er klar til at gennemgå forandringer, for med et barn vil der ske forandringer allerede fra den dag, hvor du bliver gravid.

Din krop vil forandre sig, og det samme vil din dagligdag.

5. Inderst inde længes du efter et barn

Simpelt som det kan lyde, længes du helt konkret efter at lukke børn ind i dit liv.

Det behøver ikke at være en eksplicit følelse, men inderst inde kan du mærke, at det er sådan, at du i bund og grund føler.

Husk dog altid, at der ikke er nogen, der kan fortælle dig, hvorvidt du er klar eller ej.

Nogle gange bliver man bare nødt til at tage springet, selvom det virker skræmmende.